numrat prej romak ne arab edhe anasjelltas

System.out.println ("Ejani këtu për të diskutuar për Java");

Mjeshtër
Posts: 461
Joined: Wed May 04, 2005 8:55 am
Location: Prishtinë
PostPosted: Tue Jul 05, 2005 4:45 pm
e kom pas per punim seminarik ni program i cili i konvertobn numrat prej romak ne arab edhe anasjelltas, krejt e kom perfundu edhe e kom dorzu, po tash mas ni kohe deshta me i shtu diqka programit. Qysh dihet te numrat romak ni karakter nuk perseritet ma shum se 3 here, e deshta me ja shtu programit qat karakteristik qe nuk e merr stringun per me konvertu si ta merr vesh se stringu i ka ma shum se 3 karaktere te njejta jom munu ne ate menyren teme me rregullu kete problem qe qysh e kom ba une
Code: Select all
                boolean vazh = true;
                int i = 0;
                int duplikati = 0;
                while (vazh)//ne kete cikel do te shikohet ne string se a jane 4 karaktere te njejta, ne nr romak nuk ka si psh."IIII"
                      { char shkronjat = nr_romak.charAt(i);//ne kete vend ruhen karakteret e caktuara ne string nga 'i'
                        int a = nr_romak.charAt(i);
                        i++;
                        int b = nr_romak.charAt(i);
                       if(a==b)//ketu shikohet se a jane dhene karaktere te njejta, nese po varibles 'duplikati' i rritet vlera per 1
                         { duplikati = duplikati + 1; }
                       else if(duplikati==4)//ketu verifikohet se a jane gjetur 4 duplikate, nese po paraqitet dialogu qe tregon per gabimin
                         { JOptionPane.showMessageDialog(null, "Nuk ka numër romak me katër ose më shumë shenja të njëjta");//nese jane gjetur 4 duplikate tregohet ky mesazh dhe ndalet programi
                          System.exit(0);
                           }
                       if(i==nr_romak.length())//nese eshte arritur gjatesia e stringut dhe nuk jan gjetur 4 duplikate, cikli ndalet
                        { vazh = false; }
                     }


po spo punon, spe di hiq pse, a kini naj ide???????????

Posts: 9
Joined: Mon Mar 08, 2004 9:53 pm
PostPosted: Sat Jul 09, 2005 9:25 am
Une ja leshova niher ni sy kodit tend, edhe kur e ekzekutova me lajmroj
gabim tek ky vendi:

Code: Select all
               int a = nr_romak.charAt(i);
                        i++;
                        int b = nr_romak.charAt(i);


se ti pa e dit hiq gjatsin e Stringut po e inkrementon variablen i edhe po shkon pe thirr karakterin tjeter. Tash per qfardo Stringu ketu kodi kerset, se ka me mrri ne kete pik ku i fundit ka me kan i edhe kur ti ja lyp i+1 karakterin ather kerset.
Ket sen nuk munesh me bo me while ciklin po mu mu duk mas lehti me bo me dy for -a cikel.

Qe nje kod qe e bona, ma merr menja qe bon mir, se e testova, provoje:

Code: Select all

   import javax.swing.*;

    class Shembull {
   
       public static void main(String[] args) {
     
         String nr_romak=args[0];
         int length=nr_romak.length();      
     
         int duplikati = 0;
         char shkronja;
       
       /**
        * ne kete cikel do te shikohet ne string
        * se a jane 4 karaktere te njejta, ne nr romak nuk ka si psh."IIII"
        */
       
         if (length!=0) {
         
            for (int i=0; i<length; i++) {
           
               shkronja = nr_romak.charAt(i);
               duplikati=0;
                
               for (int j=0; j<length; j++) {
               
               //ne kete vend ruhen karakteret e caktuara ne string nga 'i'
                  if (shkronja==(char)nr_romak.charAt(j)) {
                     duplikati++;
                  }
                  if(duplikati==4)
                  {   
                  /**
                  * nese jane gjetur 4 duplikate tregohet
                  * ky mesazh dhe ndalet programi
                  */   
                     JOptionPane.showMessageDialog(null,
                  "Nuk ka numër romak me katër ose më shumë shenja të  njëjta",
                        "Mesazh",JOptionPane.INFORMATION_MESSAGE);
                     System.exit(0);
                  }
               //nese eshte arritur gjatesia e stringut
               //dhe nuk jan gjetur 4 duplikate, cikli ndalet
               
               }
            }
         }
     
      }
   }tung

Return to Java

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron